دوره های قاعدگی غیر طبیعی. خونریزی های شدیدتر یا خفیف تر از حد معمول.
- دوره های قاعدگی نامنظم. تعداد روز های هر دوره با هم متفاوت است.
- عدم قاعدگی. شما به طور کلی پریود نمی شوید و یا اینکه پریود شدن شما به طورت ناگهانی متوقف می شود.
- قاعدگی دردناک. ممکن است شما در هنگام قاعدگی در پشت، لگن و شکم خود احساس درد داشته باشید.
- در برخی موارد ناباروری زنان به یک مشکل هورمونی مربوط می شود. در این مورد علائم می توانند شامل موارد زیر باشند:
- مشکلات پوستی از جمله آکنه
- تغییر در توانایی و یا میل جنسی
- رشد موهای تیره پشت لب ها، قفسه سینه و چانه
- ریزش مو و یا نازک شدن آنها
- افزایش وزن
لابیاپلاستی (جراحی زیبایی واژن)
سوزش سر دل در دوران حاملگی
سوزش سر دل یک مشکل شایع در میان زنان باردار در سه ماهه سوم بارداری آن ها می باشد. زیرا در آن زمان رحم در حال رشد، بر روده و معده فشار وارد می کند و محتویات معده را به سمت بالا و درون مری هدایت می کند.
✅علت سوزش سر دل
منظور از ترش کردن، همان احساس سوزشی است که هنگام بالا آمدن اسید معده به داخل مری خود احساس می کنید. این موضوع دو دلیل عمده دارد، اول اینکه به علت افزایش پروژسترون در بدن شما عمل هضم کند تر می شود و باعث شل شدن عضله حلقوی میان معده و مری می گردد. عضله حلقوی میان معده و مری از حرکت اسید های معده به سمت بالا جلوگیری می کند. دوم اینکه، با رشد جنین رحم شما نیز بزرگ تر می شود و بر روی معده به سمت بالا فشار می آورد که می تواند اسید معده را به سمت مری حرکت دهد. در این حالات شما سوزشی در پایین قفسه سینه، گلو، عقب دهان و یا در معده احساس خواهید کرد. این وضعیت همراه با بالا آوردن مایعات ترش در دهان است و گاهی اوقات نیز همراه با آروغ زدن، مقداری ماده تلخ بالا می آید که در انتهای گلو زیر استخوان جناغ سینه حس می شود.
⭕️توصیه هایی جهت رفع مشکل:
اگر چه شما نمی توانید سوزش سر دل را به طور کامل درمان کنید، اما راهکار هایی برای کاهش آن وجود دارد:
حجم غذا را در هر وعده کاهش دهید و تعداد وعده های غذایی را افزایش دهید.
یک داروی ضد اسید همراه خود داشته باشید. می توانید زیر نظر پزشک تان از شربت معده استفاده نمایید.
یک بسته بیسکویت ترد در دسترس داشته باشید تا در زمانی که احساس ترش کردن می کنید، با سر و صدا بجوید تا گاز معده را نیز برطرف سازید.
از خوردن غذا های ادویه دار، چرب و سرخ کردنی و دیر هضم بپرهیزید.
در هنگام دراز کشیدن، ترش کردن راحت تر اتفاق می افتد، بنابر این از خوردن غذا درست قبل از خواب پرهیز نمایید. تنها قبل از خواب یک لیوان شیر بنوشید. پس از خوردن غذا فوراً به حالت خوابیده و دراز کش قرار نگیرید.
هنگام خواب سر و شانه هایتان را به وسیله بالش های متعدد بالا نگه دارید.
از نشستن خمیده در صندلی، خم شدن به طرف پایین و قرار دادن سر پایین تر از قفسه سینه خودداری کنید.
از نوشیدن مایعات در حین غذا بپرهیزید.
زایمان زودرس، زایمانی است که معمولا بین هفته 20 تا 37 بارداری اتفاق می افتد. در زایمان، رحم برای باز شدن سرویکس منقبض می شود که اولین مرحله تولد کودک است. در بارداری کامل این مرحله حداقل تا هفته 37 اتفاق نمی افتد. به زایمان زودرس، زایمان نارس هم گفته می شود. تولد نوزاد هر چه قدر زودتر اتفاق بیفتد، احتمال بروز مشکلات جدی برای نوزاد بیشتر خواهد بود. این مسئله به علت عدم رشد کامل بسیاری از اعضای بدن کودک، به ویژه قلب و شش ها روی می دهد.
برای نوزادانی که پیش از هفته 24 متولد می شوند، احتمال زنده ماندن بسیار کم است و در صورت زنده ماندن معمولا دچار مشکلات مزمن مربوط به سلامت می شوند. این نوزادان ممکن است در تکلم، یادگیری و مهارت های حرکتی هم دچار اشکال شوند.
لابیاپلاستی (جراحی زیبایی واژن)
سندرم ترنر (Turner syndrome)، یک بیماری ژنتیکی می باشد.این بیماری فقط در زنان دیده می شود. به طور طبیعی، زنان دارای دو عدد کروموزوم جنسی X هستند، اما در این سندرم، زنان دارای یک عدد کروموزوم X هستند، یا یکی از کروموزوم های X ناقص است.
علائم در نوزادان:
- ورم دست ها و پاها - پهن شدن گردن
ترکیبی از علائمی که ممکن است در زنان دیده شود، عبارتند از: - رشد ناقص و یا عدم رشد در دوران بلوغ، شامل کم پشتی موها و کوچک ماندن سینه ها. - قفسه سینه مسطح و صاف، همانند یک سپر - افتادگی پلک چشم - خشکی چشم ها - ناباروری - فقدان قاعدگی - کوتاهی قد
تشخیص :
سندرم ترنر در هر سنی می تواند تشخیص داده شود.اگر در آزمایشات پیش از زایمان، تجزیه کروموزوم ها انجام شود، ممکن است این بیماری را قبل از تولد تشخیص بدهیم.
نوزادان دارای این سندرم، دارای دست ها و پاهای متورم می باشند.
آزمایشات زیر نیز ممکن است خواسته شود: - آزمایش هورمون های خون - اکوکاردیوگرافی - ام آر آی از قفسه سینه - سونوگرافی از اندام های تناسلی و کلیه ها - معاینه لگن
سندرم ترنر ممکن است، میزان استروژن موجود در خون و ادرار را تغییر دهد.
درمان:
هورمون رشد ممکن است باعث بلند شدن قد کودک مبتلا به این سندرم شود.
غالبا هنگامی که دختر به سن 12 تا 13 سالگی برسد، استروژندرمانی نیز مفید می باشد. این درمان باعث رشد سینه ها، موها و دیگر خصوصیات جنسی در دختر مبتلا به سندرم ترنر می شود.
لابیاپلاستی (جراحی زیبایی واژن)