هورمون ها باعث رشد فیبروم ها می شوند، به همین دلیل است که فیبروم در خانم های باردار سریعتر از خانم های غیر باردار، رشد می کند. سطح بالای هورمون های استروژن و پروژسترون در دوران بارداری اغلب باعث افزایش رشد فیبروم می شود. و همچنین این دلایل علت کاهش و پس رفت رشد فیبروم در دوران یائسگی است.
همچنین عوامل ارثی در رشد میوم بی تاثیر نیست. زنانی که مادر، مادر بزرگ و خواهرشان میوم داشته اند، احتمال اینکه میوم در آن ها نیز رشد پیدا کند بیشتراست.
همانطور که بالاتر توضیح دادیم این ضایعه معمولا در بسیاری از زنان و در ناحیه لگنی آنها رشد میکند. تقریبا 40-80 % زنان چنین ضایعه ای را تجربه میکنند. هرچند بسیاری از زنان هیچگونه علائمی ندارند و همین باعث می شود متوجه وجود آن در رحم خود نشوند. وقتی اندازه فیبروم ها کوچک باشد، اصطلاحا اسیمتوماتیک نام دارد، زنان هیچ نشانه غیرعادی را متوجه نمی شوند.
اگر فیبروم داشته باشید، احساسات متنوعی را تجربه خواهید کرد. اگر اندازه فیبروم ها کوچک باشد، ممکن است هیچ حسی نداشته باشید و حتی متوجه وجود آنها هم نشوید. اما درمورد فیبروم های بزرگتر، احساس ناراحتی و حتی درد در نقطه قرارگیری فیبروم خواهید داشت.
فیبروم باعث تجربه کمردرد، گرفتگی های شدید در دوران پریود، دردهای تیز در ناحیه شکمی و حتی احساس درد در زمان رابطه جنسی می شود.
این ضایعه با گذر زمان یا بزرگ می شود یا کوچک. یا اندازه آنها تغییر میکند یا در یک بازه زمانی طولانی، بدون تغییر می مانند. چنین حالتی چند دلیل دارد ولی در بیشتر موارد این تغییر در اندازه فیبروم به مقدار هورمون ها در بدن شما مربوط می شود.
وقتی سطح هورمون ها در بدن شما بالا باشد، فیبروم ها از آن تغذیه میکنند یا به عبارتی تحریک می شوند. این حالت در زمان های خاصی اتفاق می افتد مثلا دوران بارداری.
در این دوره بدن شما سطح بالایی از هورمون ها را برای حمایت از رشد جنین، آزاد میکند. این افزایش سطح هورمون ها همچنین باعث رشد فیبروم می شود. اگر پیش از باردار شدن، متوجه وجود این ضایعه شوید بهتر است آن را با پزشک در میان بگذارید.
عوامل موثر بر رشد میوم ها عبارتند از:
میوم ها بیشتر در بانوان در رنج سنی 30 تا 40 سالگی ایجاد می شود. به نظر می رسد که رشد میوم در زنان زیر 35 سال بیشتر از بقیه است.
رشد میوم در زنان سیاه پوست نسبت به زنان سفید پوست، احتمال بیشتری دارد. به نظر می رسد سرعت رشد میوم در زنان سیاه پوست نیز بیشتر باشد.
میوم ها در خانوم های باردار به علت افزایش استروژن و پروژسترون، در سه ماهه اول بارداری بیشتر رشد می کنند.
بانوانی که اضافه وزن دارند و چاق هستند بیشتر از بقیه در معرض رشد میوم هستند و همچنین سرعت رشد میوم در آنها به نسبت بیشتر است.
مطالعات نشان داده اند که میانگین رشد میوم ها در طی 6 ماه، 9% است و حتی در بانوان، امکان ایجاد میوم های متعدد، با سرعت رشد متفاوت وجود دارد.