زنان زایمان جراحی زیبایی زنان

بارداری و زایمان-جراحی های زیبایی زنان-لابیاپلاستی-تنگ کردن واژن-ترمیم واژن

زنان زایمان جراحی زیبایی زنان

بارداری و زایمان-جراحی های زیبایی زنان-لابیاپلاستی-تنگ کردن واژن-ترمیم واژن

نارسایی اولیه تخمدان

اکثر زنان علائم کمی از نارسایی اولیه تخمدان دارند، اما اگر شما پریودهای نامنظم داشته باشید یا مشکل باردار شدن داشته باشید، ممکن است پزشک شما به این بیماری مشکوک شود. تشخیص معمولاً شامل معاینه فیزیکی، از جمله معاینه لگنی است. ممکن است پزشک در مورد چرخه قاعدگی، قرار گرفتن در معرض سموم، مانند شیمی درمانی یا پرتودرمانی، و جراحی قبلی تخمدان سؤالاتی بپرسد.

ارائه دهنده شما ممکن است یک یا چند آزمایش را برای بررسی توصیه کند:

  • بارداری اگر در سن باروری هستید و پریودتان را از دست داده اید، آزمایش بارداری بارداری غیرمنتظره را بررسی می کند.
  • سطوح هورمونی پزشک شما ممکن است سطح تعدادی از هورمون ها را در خون شما بررسی کند، از جمله هورمون محرک فولیکول (FSH)، نوعی استروژن به نام استرادیول، و هورمونی که تولید شیر مادر را تحریک می کند (پرلاکتین).
  • تغییرات کروموزوم یا ژن های خاص. ممکن است برای بررسی تغییرات غیرعادی در کروموزوم های خود یک آزمایش خون به نام تجزیه کاریوتایپ انجام دهید. پزشک شما همچنین ممکن است بررسی کند که آیا شما یک ژن مرتبط با سندرم X شکننده به نام FMR1 دارید یا خیر.

اطلاعات بیشتر

درمان

اغلب، درمان نارسایی اولیه تخمدان بر مشکلات ناشی از کمبود استروژن متمرکز است. (1p3) درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • استروژن درمانی استروژن درمانی می تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. همچنین می تواند گرگرفتگی و سایر علائم استروژن پایین را تسکین دهد. اگر هنوز رحم دارید، احتمالاً استروژن همراه با هورمون پروژسترون تجویز می شود. افزودن پروژسترون از پوشش داخلی رحم به نام آندومتر در برابر تغییراتی که می تواند منجر به سرطان شود محافظت می کند. این تغییرات ممکن است با مصرف استروژن به تنهایی ایجاد شود.

    ترکیبی از هورمون ها ممکن است باعث بازگشت پریود شما شود. عملکرد تخمدان های شما را بازیابی نمی کند. بسته به سلامتی و ترجیحات خود، ممکن است تا حدود 50 یا 51 سالگی هورمون درمانی انجام دهید. این میانگین سن یائسگی طبیعی است.

    در زنان مسن تر، درمان طولانی مدت استروژن به اضافه پروژسترون با خطر بالاتر بیماری قلبی و عروق خونی و سرطان سینه مرتبط است. در جوانان مبتلا به نارسایی اولیه تخمدان، مزایای هورمون درمانی بیشتر از خطرات آن است.

  • مکمل های کلسیم و ویتامین D. هر دوی این مواد مغذی کلیدی برای پیشگیری از پوکی استخوان هستند. و ممکن است در رژیم غذایی یا نور خورشید به اندازه کافی مصرف نکنید. تیم مراقبت های بهداشتی شما ممکن است آزمایش اشعه ایکس را پیشنهاد کند که کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در استخوان ها را قبل از شروع مکمل ها اندازه گیری می کند. به این آزمایش تراکم استخوان می گویند.

    برای زنان 19 تا 50 ساله، متخصصان اغلب 1000 میلی گرم کلسیم در روز را از طریق غذا یا مکمل ها توصیه می کنند. این مقدار برای زنان 51 ساله و بالاتر به 1200 میلی گرم در روز افزایش می یابد.

    دوز ایده آل روزانه ویتامین D هنوز مشخص نیست. یک نقطه شروع خوب 800 تا 1000 واحد بین المللی (IU) در روز، از طریق غذا یا مکمل ها است. اگر سطح ویتامین D خون شما پایین است، تیم مراقبت های بهداشتی شما ممکن است مقادیر بالاتری را پیشنهاد کند.

رسیدگی به ناباروری

هیچ درمانی برای بازگرداندن باروری ثابت نشده است. اما برخی از افراد مبتلا به نارسایی اولیه تخمدان و همسرانشان سعی می کنند از طریق روشی به نام لقاح آزمایشگاهی باردار شوند. این روش شامل برداشتن تخمک از اهدا کننده و لقاح آنها با اسپرم است. سپس یک تخمک بارور شده به نام جنین در رحم قرار می گیرد.

شیوه زندگی و درمان های خانگی

اطلاع از نارسایی اولیه تخمدان ممکن است از نظر عاطفی دردناک باشد. اما با درمان مناسب و مراقبت از خود، می توانید انتظار داشته باشید که زندگی سالمی داشته باشید.

  • با روش های دیگر بچه دار شدن آشنا شوید. اگر می خواهید به خانواده خود اضافه کنید، در مورد گزینه های خود با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. به عنوان مثال، می توانید به تلاش برای لقاح آزمایشگاهی با استفاده از تخمک های اهدا کننده فکر کنید. یا می توانید فرزندی را به فرزندی قبول کنید.
  • با تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد بهترین گزینه های کنترل بارداری صحبت کنید. درصد کمی از افراد مبتلا به نارسایی اولیه تخمدان در صورت داشتن رابطه جنسی بدون کاندوم باردار می شوند. اگر نمی خواهید باردار شوید، به فکر استفاده از کنترل بارداری باشید.
  • استخوان های خود را قوی نگه دارید. رژیم غذایی غنی از کلسیم داشته باشید. ورزش های تحمل وزن مانند پیاده روی و تمرینات قدرتی را برای بالاتنه خود انجام دهید. و سیگار نکش از تیم مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که آیا به مکمل های کلسیم و ویتامین D نیاز دارید.
  • سیکل قاعدگی خود را پیگیری کنید. اگر در حین مصرف هورمون درمانی پریود نشدید که باعث می شود سیکل ماهیانه داشته باشید، آزمایش بارداری بدهید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد