در کنار استفاده از IUI آی یو آی موفق، برخی نیز رژیمهای غذایی خاص را برای تعیین جنسیت جنین پیشنهاد میکنند. هیچ پژوهشی نحوه عمل رژیم های غذایی بطور دقیق مشخص نکرده است. اما دانشمندان حدس میزنند که ممکن است به علت تغییر متابولیسم تخمک و بخصوص یونهای سطح خارجی آن بتواند اسپرماتوزوئید X بالا را به خود جلب نماید.
با اینحال همبستگیهای آماری در برخی پژوهشها مشاهده شده است. بعنوان مثال مادرانی که کالری بیشتری دریافت میکنند احتمال پسر دار شدنشان افزایش مییاید. تحقیقات دیگری نیز این موارد را برای افزایش شانس پسردار شدن معرفی میکند:
همانطور که گفتیم این تحقیقات نشانگر علت و معلولها نیستند. تنها همبستگیهای آماری را نشان میدهند. بطور مثال در پژوهش دیگری این مواد غذایی احتمال دختردار شدن را بیشتر میکنند:
همانطور که میبینید هر دو لیست لبنیات را محرک دختردار شدن توصیف میکنند. با اینحال مصرف میوه و سبزی در هر دو لیست حضور دارد! با کنکاش بیشتر این مقالات سردرگمی شما بیشتر خواهد شد. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم برای تعیین جنسیت جنین پیش از بارداری راههای بهتری را انتخاب نمایید.
پزشکان این روش بر اساس خصوصیات تخمک، دو نوع اسپرم X و Y و ساختار ساختمانی هر یک از اسپرم ها تنظیم می کنند. آنها از مواردی مانند شکل، اندازه و وزن هر یک از اسپرم ها استفاده می کنند. همچنین دور یا نزدیک بودن زمان تخمک گذاری برای مقاربت، می تواند ملاک تعیین پسر یا دختر باشد.
این مورد بسیار پیچیده است و نیاز به برنامه ریزی زیر نظر پزشک دارد. باور بفرمایید از مواردی نیست که در اینترنت پیدا شود. پزشک آمریکایی بنام شلتز در دهه 1960 میلادی کتابی در این مورد منتشر نمود. همچنان دقت و موارد موفق این روش بسیار از تعیین جنسیت با آی یو آیIUI کمتر است. این کتاب و متد هنوز هم در برخی محافل مورد توجه قرار میگیرد. دستورات آن نیز تاریخهای آمیزش و نحوه قرارگرفتن بدن را توضیح میدهد.
تحقیقات در این مورد اکنون حقایق بسیاری را در این مورد آشکار نموده است. قطعا نظرات پزشک شما از این راه حلهای قدیمی تاثیر بهتری خواهند داشت. بخاطر داشته باشید اینترنت پزشک شما نیست. مقالات بسیار کلی هستند. سایتها در حال حاضر نمیتواند شما را معینه کند و شرایطتان را نمیداند.
اگر بطور خیلی مهمی اصرار دارید که حتما جنسیت جنین را پیش از بارداری انتخاب نمایید، ما این روش را نیز به شما پیشنهاد نمیکنیم.
پزشکان در روش انتخاب و تعیین جنسیت با تنظیم PH واژن، بر اساس میزان PH واژن و نقش تعیین کننده آن در حرکت اسپرم های Y دار با X دار قلیائی گردن یا اسیدی کردن محیط واژن برای حرکت نوع اسپرم استفاده می کنند. مثلا در PH های قلیائی اسپرم های مردساز خیلی سریعتر حرکت کرده و به تخمک می رسد و زمینه باروری را فراهم می نماید.
Ph نشانگر میزان قلیایی بودن یا اسیدی بودن است. از نظر شیمیایی Ph خنثی عدد 7 است اما محیط واژن از نظر اسیدی و بازی خنثی نیست. اعداد کمتر اسیدی و اعداد بیشتر قلیایی هستند. پزشکان عموما Ph استاندارد برای واژن سالم را عددی بین 3.8 تا 5 میدانند. اسیدیتر بودن واژن نسبت به سایر مخاط بدن شما را از عفونتها محافظت میکند. این روش نیز اگرچه علمیتر از روشهای قبلیست، اما از نظر موفق بودن فاصله زیادی با نتایج IUI آی یو آی دارد.
امروزه پزشکان به زنان توصیه میکنند تا با استفاده از نشنانگرهای مخصوص، بطور مداوم Ph واژن را کنترل نمایند. این عمل بعنونا یک کار پیشگیرانه در هنگام تلاش برای بارداری تا زمان وضع حمل اهمیت بیشتری مییابد. با اینحال عوامل موثری میتوانند در ابزار شما خطا ایجاد کنند. بطور مثال برخورد تصادفی ادراد با ابزار و یا نزدیک بودن زمان مقاربت بر روی نتیجه موثر هستند. در این موارد آزمایش را چند ساعت بعد تکرار نمایید. درصورت مشاهده نتایج همراه با خطا در آزمایش دوم به پزشک مراجعه نمایید.
در دوران بارداری باید به میزان Ph بسیار حساس باشید.زیرا Ph واژن در محیطهای اسیدی تر از حالت عادی میتواند نشانگر وجود و تکثیر باکتریهایی باشد که ممکن است منجر به زایمان زودرس شوند. همچنین این کنترلها شما را از عفونت واژن دور میکند.
در این مورد یک گروه مصری برای بررسی تاثیر Ph واژن بر تعیین جنسیت جنین، آزماشی را برروی 20 زن ابه انجام رساندهاست. این زنان در بازه سنی 21 تا 37 سال بوده و از نظر بیماریهای مخصوص زنان کاملا سالم بودهاند. این تحقیق نشان داد که محیط اسیدی تر واژن با افزایش شانس دختردار شدن و میزان قلیایی بودن آن با افزایش شانس پسردار شدن در ارتباط است. با اینحال آزمایشهای دیگری بروی انسان و حیواناتی مانند خرگوش و گاو نتایج متفاوت و تناقضی را نشان میدهند.
در مورد تعیین جنسیت جنین و انتخاب جنسیت پیش از بارداری نیز پزشکان نظرات متفاوتی دارند. آنطور که مشخص است هرچه محیط قلیاییترباشد، امکان پسردار شدن افزایش مییاید. اما از آنجا که تنها عامل موثر بر تعیین جنسیت و پسر یا دختردار شدن Ph واژن نیست، باید این فاکتور رادر کنار موارد مکمل دیگر قرار داد.
تنها روش مطمئن پسردار شدن یا دختر دار شدن استفاده از متدهای موفق آزمایشگاهی نظیر آی یو آی IUI است که البته آنها نیز ممکن است خطا داشته باشند. در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم.
(PGD ( Pre implantation Genetic Diagnosis که در حال حاضر تنها روش ممکن برای زوجینی است که در معرض داشتن فرزند مبتلا به بیماریهای ژنتیکی قرار دارند و در ضمن بدلایل قانونی، مذهبی و … نمی توانند سقط جنین را در صورت ابتلای جنین به یک بیماری ژنتیکی تجربه کنند. البته این روش نسبا به IUI آی یو آی موفق یک تکنیک بسیار سخت و گرانقیمت است. PGD بر اساس کاشت جنین در رحم انجام می گیرد.
PGD قبل از لانه گزینی و در آزمایشگاه اتفاق میافتد. لانه گزینی زمانیست که جنین پس از ایجاد به دیواره رحم متصل میگردد. پزشکان زمان این اتفاق را عموما بین یکهفته تا 10 روز پس از تشکیل جنین میدانند. لانه گزینی بخشی طبیعی از بارداریست. در این مرحله جنین پس از متصل شدن به دیواره رحم، از مادر اکسیژن و مواد مغذی دریافت مینماید. درواقع رشد جنین از همین مرحله آغاز میگردد. در این مرحله از بارداری برخی علائم مانند درد خفیف، خونریزی یا لکه بینی طبیعی هستند.
در روش PGD بر خلاف IUI آی یو آی جنینها را در آزمایشگاه ایجاد میکنند. سپس مواردی که از نظر ژنتیکی مشکل دار هستند را شناسایی و حذف مینمایند. این روش هم احتمال بارداری نوزاد بیمار را کاهش میدهد و هم امکان انتخاب جنسیت پیش از بارداری و تعیین جنسیت را ایجاد مینماید. مراحل انجام PGD بدین شرح هستند:
عموما زوجهایی که ممکن است فرزندی با مشکل ژنتیکی داشته باشند، این روش را انتخاب میکنند. مزیت دیگر این جنین کاهش خطر سقط جنین در بارداریهای بعدیست. با اینحال اگر نگران مشکلات ژنتیکی نیستید، این روش برای تعیین جنسیت یا انتخاب جنسیت جنین پیش از بارداری روش گرانیست. همچنین احتمال سقط جنین در آن وجود دارد. به همین دلیل به اندازه IUI آی یو آی موفق و محبوب نیست.