اضطراب (Anxiety) این طور تعریف می شود: پاسخی نامتناسب به تهدیدی ناشناخته و آن را در مقابل ترس (Fear) می دانند که پاسخی متناسب به تهدیدی شناخته شده است. هرچه که تعریفش باشد، همگان علایم روانی و جسمانی اش را می شناسند و از دل و جان تجربه اش کرده اند.
اضطراب های جنسی بسیار مهم و تاثیر گذار بر روابط جنسی را بشناسید:
۱) اضطراب عملکرد (performance anxiety)
این اضطراب هسته اصلی بسیاری از اختلالات جنسی مخصوصا در مردان است. زودانزالی و اختلال نعوظ اغلب با این اضطراب همراه هستند. مردی که یکباره در حین رابطه جنسی عملکرد آلتش مختل شود، بی اختیار انزال شود یا نعوظش از دست برود و در اوج برانگیختگی همسر از رابطه کناره گیری کند، دفعه بعد با بار سنگینی از اضطراب روی شانه هایش وارد کارزار رابطه می شود و بطور دائم با خود می گوید ” نکند این بار هم … ” شوم ؟ چه انتظاری از این مرد می رود؟ فکرش را بکنید که بارها و بارها این اتفاق تکرار شود. اضطراب آن قدر سنگین می شود که ذهن ناخودآگاه مرد بی نوا، کلا رابطه جنسی را مختل و تعطیل می کند.
۲) اضطراب آلت جنسی (penis anxiety)
مردانی که مدام ذهنشان مشغول است که ” نکند آلتم کوچک است ” و نتیجه اش این می شود که آلت از کار می افتد. دقت کنید که این اضطراب، فراتر از آرزوی همیشگی جنس مذکر که بزرگ تر شدن آلت است می باشد. آرزویی که تا امروز دست نیافتنی بوده است. افراد مبتلا به این اضطراب، از ترس تحقیر شدن توسط جنس مونث حتی نمی توانند با جنس مونث ارتباط بگیرند یا اگر هم وارد ازدواج شوند، سیستم شان درست کار نمی کند و ممکن است هم خودشان و هم همسرشان فکر کنند واقعا دلیلش همین کوچکی آلت است در صورتی که سایز آلت، ارتباطی با کیفیت و لذت رابطه جنسی ندارد.
۳) اضطراب دخول (penetration anxietyاین اضطراب در بین زنان و مردانی شایع است که درباره ” نزدیکی ” و به طور خاص، اولین نزدیکی تصوراتی عجیب و غریب و ترسناک دارند. در خانم ها نتیجه این اضطراب واژینیسموس است. واژینیسموس یعنی انقباض غیر ارادی عضلات یک سوم خارجی واژن، که دخول را غیر ممکن می کند و باعث می شود رابطه جنسی در شب زفاف با شکست مواجه شود. معتقدم منطقه خاورمیانه و از جمله کشور ما، مهد واژینیسموس در دنیاست. در مقابل عده کمی از مردان هم مبتلا به اضطراب دخول هستند. برای این مردان، شب زفاف که کم از صبح پادشاهی نیست، به دلیل ابتلا به اختلال نعوظ، تبدیل می شود به شب ماتم و ناراحتی.
۴) اضطراب خودارضایی (madturbation anxiety)
اینها همان دختران و پسرانی هستند که به دنبال خودارضایی گرفتار بعضی دردها می شوند و بعد که می شنوند خودارضایی هیچ عارضه جسمی ای ندارد، می گویند: ” دکتر چی میگی! من خودم دارم می بینم! ” و نمی دانند که این خودارضایی نیست که چنین کرده، بلکه همان اضطراب است که علایم جسمی مثل کمردرد، سردرد، تنگی نفس، خستگی، بیش فعالی اتونوم (گرگرفتگی، رنگ پریدگی، تپش قلب، اسهال، تکرر ادرار و…) و خیلی علایم دیگر را ایجاد می کند که اینگونه اختلال اضطرابی باید درمان شود.
۵) اضطراب بکارت (hymen anxiety)
این مورد یکی از اضطراب هایی است که در کشورهای دیگر بسیار نادر است اما در کشور ما شایع شده و دخترانی که به جای تحصیل و پیشرفت و بالندگی، شب و روز به این موضوع فکر می کنند که ” نکند پرده بکارت من آسیب دیده باشد؟ ” یا اینکه ” پرده من از چه نوعی است؟ حلقوی است؟ ارتجاعی است؟ ” جالب است که عده ای یک بار هم جرات نمی کنند برای معاینه مراجعه کنند و عده ای هم ده بار معاینه رفته اند و هنوز شک دارند. این حالت یک نوع اختلال اضطرابی است و آن را باید درمان کرد وگرنه یک دختر سالم نهایتا یک بار شک می کند و معاینه می شود و خلاص.
راه های درمان اضطراب های جنسی چیست؟
براى بهبود اضطراب هاى جنسى از دو روش استفاده مى شود. روش اول مصرف دارو و روش دیگر روان درمانى است که روان درمانى بهتر بوده و توصیه میشود.